NIeuwe lessen!!
---
KARATE
---
WEERBAARHEID

3 Deelnemers, 4 prijzen

Zondag 02-11, Breda - Vandaag deden de oudere judoka`s van Sport & Bewegen Vianen mee aan het Open Bredase Judokampioensschap. Het eerste toernooi van het jaar voor deze groep en goed om eens te kijken hoe ze er voor staan na de eerste maanden trainen.

Jeffrey Havers had een kleine poule vandaag, maar met goed judo wist hij zich toch te plaatsen voor de finale. Hierin kwam hij al snel op achterstand, wazari. Halverwege de partij kwam zijn tegenstander weer met dezelfde worp en nu wist Jeffrey hem mooi over te nemen en werd de stand gelijk, allebei wazari. Toen kwam er over en weer kansen, maar Jeffrey trok jammer genoeg aan het kortste eind en moest genoegen nemen met het zilver.

Tijs van de Dool zat in de categorie tot 18 jaar in een poule van 2. Hij en zijn tegenstander moesten dus in een “best of three” uit gaan maken wie de kampioen van de dag zou worden. Tijs liet hier geen gras over groeien wie dat moest worden. Het werd 3x Ippon voor Tijs en een gouden plak!!
Omdat Tijs graag meer tegenstanders in zijn handen wilde hebben, heeft hij de organisatie gevraagd of hij ook mee mocht doen bij de heren tot 21 jaar. Dit mocht.

Tijs kwam toen in de poule bij Sjoerd Mak ook judoka van Sport & Bewegen Vianen. Het zou dus een een-tweetje kunnen worden voor Sjoerd en Tijs. Hier leek het ook lang naar uit te zien waar het niet dat Sjoerd in zijn partij tegen de latere kampioen moest aftikken in een verwurging.
In het gevecht om het zilver was Sjoerd net even slimmer dat Tijs en wist deze voortijdig te beslissen met een sterke sankaku.

Geen goud en zilver voor de jongens, maar een mooie zilveren en bronzen plak.

Resultaten:
1e Tijs van den Dool (-18)
2e Sjoerd Mak (-21)
2e Jeffrey Havers (-18)
3e Tijs van den Dool (-21)

< terug naar nieuwsoverzicht