NIeuwe lessen!!
---
KARATE
---
WEERBAARHEID

boordevol judoweekend

Afgelopen weekend zijn de judoka's van Sport en Bewegen in binnen- en buitenland actief geweest op de judomat.
Zaterdag was er een leuk regio toernooi in Culemborg, de kinderen knokten wat ze waard waren en het resultaat mag er wezen!
Britt Meijers, Wout Ruitenbeek en Sam Florie behaalden een mooie eerste prijs
Timo Vissers, Nils Vleemink en Davy Kraaijkamp tweede prijs
Wessel Vink en Jaimy van Bruggen verdienden een derde prijs.

Zondag deden Mats Luiten, Joris Hoedeman en Sten Luiten mee aan een groot nationaal toernooi in Beuningen. Hier deden ca 46 judoclubs aan mee. Mats startte zeer sterk, zijn eerste twee partijen won hij glansrijk. In de halve finale kwam hij in een houdgreep waardoor hij in de herkansing kwam en eindigde uiteindelijk op een mooie vierde plek. Joris won ook zijn eerste partijen, maar kwam na de halve finale ook in de herkansing terecht. Hier won hij met een schitterende ippon (vol punt) binnen 4 seconden! Dus een verdiende derde plaats.
Sten zat het vandaag niet mee, na een mooie overwinning werd hij in zijn volgende partij ernstig door de scheidsrechter benadeeld. Hij scoorde een schitterende ippon, maar de scheidsrechter had deze supersnelle actie niet goed gezien en gaf er geen score voor. Dit betekende dat Sten de partij op een straf verloor en uiteindelijk op een vierde plaats terecht kwam.

Patrick, Tijs, Jeffrey, Timo en Sjoerd waren onder leiding van Pierre en Joost afgereisd naar Bremen, Duitsland. Hier was een groot internationaal judotoernooi met deelnemers vauit de hele wereld, zo was bv het nationaal judoteam uit Japan, Braziliƫ, Canada aanwezig.
De jongens hadden het erg zwaar en de loting was ook niet erg gunstig. Ze hebben hun best gedaan maar sneuvelden allemaal in de voorronden.

< terug naar nieuwsoverzicht