NIeuwe lessen!!
---
KARATE
---
WEERBAARHEID

Clubkampioensschappen (en) 2014

Afgelopen zaterdag vond, in de stadshof, voor de 17e keer de clubkamp. judo plaats van sportschool "sport en Bewegen".Het evenement was weer druk bezocht en daardoor vonden de loten gretig aftrek en kon men mooie prijzen winnen, gesponsord door de viaanse middenstand.Traditioneel wordt het judoseizoen afgesloten met de uitreiking van de diverse banden en slippen.

Tevens mogen de winnaars zich weer een jaar clubkampioen noemen na een lange strijd van diverse judopartijen, verdeeld over 15 poules.
De volgende juoka's werden clubkampioen: Jeffrey Havers, Bianca Bienen, Bart de Lange, Mike Delpeut, Timothy van Dam, Jaimy van Bruggen, Britt van Gelder,r
Niels Vleeming, Lars Beugelink, Dean Hoek, Britt Meijer, Dean Matton, Wessel Peek, Sam Florie en Ties Postema.

Het afgelopen seizoen was weer zeer succesvol voor Sport en Bewegen, Jeffrey Havers en Timo Hoedeman wisten vorige maand beslag te leggen op de derde plaats tijdens de nederlanskampioenschappen judo -18 jaar. Jeffrey kwam uit in de gewichtsklasse -100 kg en Timo in de klasse -90 kg en mochten hierdoor meedoen aan diverse internationale wedstrijden in het buitenland.

Het jeugdteam met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar behaalde twee weken geleden tijdens de kampioenschappen van Midden Nederland voor senioren een tweede plaats.
Het team bestond uit: Hassan Youyou, Sten Luiten, Joris Hoedeman, Patrick van der Sluiszen, Jay Termaat en Timo Hoedeman.

Naast het presteren op de diverse nationale en internationalewedstrijden heeft sport en bewegen ook het recreatieve judo als doel.
Vooral de nationaal erkende kanjertrainingen zijn een speerpunt geworden. Kinderen die gepest worden, sociaal onhandig zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, worden
door middel van sport en spel geholpen om zich persoonlijk te ontwikkelen en te wapenen tegen verbaal of non-verbaal geweld.

Sport en bewegen doet dit door het aanbieden van o.a. judo en Fitness, onder leidng van gecertificeerde kanjertrainers. Maar net zo belangrijk ook de pestkoppen worden aangesproken op hun gedrag, het judo herbergt veel normen en waarden en men moet respectvol met elkaar om gaan.

< terug naar nieuwsoverzicht