NIeuwe lessen!!
---
KARATE
---
WEERBAARHEID

Jeffrey, Timo en Celina weten zich te plaatsen voor het NK Judo

Afgelopen zaterdag waren de districtskampioensschappen -18 jaar, de voorrondes voor de Nederlandse kampioenschappen over 3 weken in Emmen. Aan deze disrictskampioensschappen deden 11 judoka`s van Sport & Bewegen Vianen mee.

In de ochsend was Jeffrey Havers een van de eersten die voor Sport & Bewegen Vianen de mat op mocht. Hij liet er geen gras over groeien en won al zijn partijen overtuigend op ippon. Hiermee werd hij districtskampioen en stelde daarmee zijn plaats op het NK veilig.

Patrick van der Sluiszen was ook morgens aan de beurt om te strijden voor een plekje bij de beste twee van het district. Hij begon zijn toernooi overtuigend. zijn eerste twee partijen wist hij te winnen op ippon. Hierna moest hij tegen de favoriet voor de titel. Hierin stond Patrick zeker niet slecht te judo├źn, maar kwam net te kort voor de winst, dus door in de herkansingsronde. Hierin wist hij al zijn partijen te winnen en het brons veilig te stellen voor vandaag. Maar omdat Patrick nog niet tegen de nummer twee had gejudood, moest deze zijn tweede plaats waar maken. Patrick begon deze partij sterk, maar kwam in newaza ongelukkig in een verwurging en moest aftikken. Geen plaats op het NK voor Patrick, maar prima prestatie in deze grote poule.

Ook Tijs van den Dool zat in deze poule. Hij wist nog wel enkele partijen te winnen, maar hij kwam vandaag niet in de buurt van het podium.

Joris Hoedeman, de jongste deelnemer van Sport & Bewegen Vianen vandaag heeft een prima toernooi gedraaid in Ede. In zijn eerste jaar in de -18 wist hij vandaag 3 partijen overtuigend te winnen. Maar dit was vandaag nog niet voldoende om op het podium, maar zeker een goede ervaring voor de komende toernooien.

`s Middags was het de beurt aan de broer van Joris, Timo Hoedeman. Timo had vandaag geen kind aan zijn tegenstanders en versloeg deze dan ook allemaal. Een gouden plak en een plaats op het NK voor Timo.

Celina Havers heeft zich vandaag ook geplaatst voor het NK op 5 april. Ze heeft de tweestrijd om de districtstitel wel verloren, maar ook de tweede plaats geeft recht op een plaats op het NK, dus ook Celina is er bij in Emmen.

< terug naar nieuwsoverzicht