Nederlands Kampioenschappen Senioren

Zaterdag en Zondag, Nederlandse kampioenschappen judo voor senioren in Almere.

Sportschool “Sport en Bewegen” uit Vianen was met 2 leden vertegenwoordigd.
Jeffrey Havers in de gewichtsklasse -100 kg en Rick van Zanten in de 100+ klasse.

De twee judoka’s wisten zich, vorige maand op het nationaal kwalificatie toernooi , te plaatsen voor het NK, door bij de beste 10 te eindigen.
Aangevuld met 2 wildcards per gewicht, streden vandaag 12 judoka’s om de titel in iedere klasse!

Jeffrey stond in zijn eerste wedstrijd tegen een geduchte tegenstander en verloor deze partij.
Via 2 winstpartijen in de herkansingen, mocht hij strijden in de finale van de verliezers ronde, bij winst mocht Jeffrey knokken voor het brons.
Helaas verloor Havers zijn partij, maar behaalde als tweedejaars junior tussen de senioren een prima 7e plaats.

Van Zanten moest in zijn eerste partij gelijk vol aan de bak tegen oud-kampioen en latere finalist De la Cruz.
Het was een zware pot waarbij Rick niet de mindere was, op de grond moest hij echter aftikken door een verwurging.
Na twee sterke partijen in de herkansingen, kon hij strijden om de derde plaats.
Het werd een mooie wedstrijd Rick deed wat hij kon maar zijn opponent trok aan het langste eind.
Oud Nederlands kampioen Rick van Zanten (bij de aspiranten) behaalde hiermee zijn beste resultaat bij de senioren.