Start nu met
VERANTWOORD
sporten!

NK-ticket voor Jeffrey Havers en Colin Smits!!

Afgelopen zaterdag 24 januari vonden in Ede de districtskampioenschappen plaats voor judoka's -21 jaar. De drie beste judoka's van iedere gewichtsklasse plaatst zich automatisch voor het Nederlands kampioenschap. Van Sportschool Sport en Bewegen deden vier judoka's mee aan deze voorrondes.

Jeffrey Havers (-100 kg) moest meteen tegen een oude bekende, hij won zijn eerste partij met fantastische Ure-nage (overname). Ook in de hierop volgende partijen liet Jeffrey er geen gras over groeien wie de beste was tot 100 kilogram en pakte de wel verdiende gouden medaille en een startbewijs voor het NK over twee weken.

Colin Smits had het zwaar in de categorie tot 90 kilogram. Bij zijn eerste partij had hij al snel een punt tegen en verloor. De tweede partij startte Colin sterk, na een mooi gevecht belande hij uiteindelijk op een welverdiende 3e plaats.

Tijs van den Dool en Sjoerd Mak, beiden uitkomend in de categorie -81 kg, hadden zich via de herkansing terug geknokt en moesten om de derde plek judo.
Helaas lukte het Tijs niet om zijn tegenstander uit balans te krijgen en moest hij genoegen nemen met een 5e plaats.
Sjoerd was in zijn laatste partij goed opweg naar de winst, maar viel ongelukkig waarbij zijn schouder uit de kom vloog. Hij werd voor controle meegenomen naar het ziekenhuis, gelukkig bleek alles in orde te zijn nadat de ambulanceverpleegkundige zijn schouder had terug gezet.

De Nederlands Kampioenschappen vinden plaats op zaterdag 7 februari te Nijmegen.