NIeuwe lessen!!
---
KARATE
---
WEERBAARHEID

Sport & Bewegen Vianen actief in Belgie!!

Afgelopen weekend reisde Sport & Bewegen Vianen weer af naar de blokhut "De Grasmus" af om vanuit daar deel te nemen aan het judotoernooi "De Trofee van de Donderslag". Dit toernooi word ieder jaar groter en sterker, dit jaar waren er 1000 deelnemers uit oa. Duitsland, Zweden, Engeland, Frankrijk, Belgie en Nederland.

Zaterdag mocht de A-selectie van Sport & Bewegen Vianen het spits afbijten in België. Door de korte nacht in de blokhut, waar het nog laat onrustig was geweest leverde dit wisselende resultaten op.

`s Morgens begon Bianca Bienen goed. Zei wist met twee klinkende overwinningen het toernooi goed te openen voor Sport & Bewegen Vianen en pakte het goud in België. Hierna wisten nog wel enkel judoka`s een partij te winnen op het sterk bezette toernooi, maar een medaille liet nog even op zich wachten.

Aan het begin van de middag liet Timo Hoedeman weer zien waar voor we naar Belgie waren gekomen. Zijn tegenstanders hadden niets in te brengen en de een na de ander vloog door de lucht. Timo won al zijn 4 partijen op ippon en werd 1e.
Jeffrey Havers was ook goed op weg, maar werd door een dubieuze beslissing van de scheidsrechter veroordeeld tot de herkansingen. Hierin was hij niet te stoppen en pakte alsnog het brons.

Aan het einde van de dag was het nog de beurt aan de leraren van Sport & Bewegen Vianen. Sjoerd Mak en Joost de Langen betraden de mat om de laatste eer hoog te houden. Na de lange dag hebben ze hier het maximale uitgehaald. Sjoerd eindigde deze dag op een verdiende 5e plaats en Joost wist zelf nog het podium te behalen. Na twee winst partijen en een verlies partij werd hij beloond met een bronzen plak.

Na deze sportieve dag stond in de blokhut het eten klaar voor alle judoka`s en ouders. Na dat iedereen zijn buikje had rond gegeten. zijn we met zijn alle het zwembad van Centerparks in gedoken, waar de glijbanen en wildwaterbaan onveilig werden gemaakt. Maar ook het warme bubbelbad was een heerlijke afsluiting van de dag voor sommige.

Zondags was het de beurt aan de B-selectie. In België is in deze leeftijdscategorie iedereen gelijk en word daarom ook alleen gejudood met een rode en witte band. Maar ook krijg iedereen aan het einde van de dag allemaal een gouden plak mee naar huis.

aan het einde van de dag waren de coaches en ouders ook trots op iedereen. Of je nu zoals Liam en Mats al je partijen voortijdig winnend afsloot met een ippon. Of als je wat minder geluk had en al je partijen verloor. Iedereen heeft zijn best gedaan en we hebben allemaal genoten van het van het weekend in België en we kijken uit naar volgend jaar!!

    Uitslagen:
Goud:
Bianca Bienen
Mats Luiten
Liam Gomes
Timo Hoedeman
Zilver:
Nils Vleeming
Joey Termaat
Wessel Vink
Nikki Los
Brons:
Nicky Termaat
Timo Vissers
Levi Termaat
Jeffrey Havers
Joost de Langen

< terug naar nieuwsoverzicht