NIeuwe lessen!!
---
KARATE
---
WEERBAARHEID

Timo en Jeffrey 3e op Nederlands Kampioensschap

Afgelopen zaterdag werden in Emmen de Nederlandse Kampioensschappen judo gehouden voor de leeftijdscategorie -18 jaar. Jeffrey Havers, Timo Hoedeman en Celina Havers hadden zich hiervoor geplaatst via het Districtskampioensschap 3 weken geleden.

Timo Hoedeman
Timo wilde vandaag revanche op vorig jaar. Toen was hij naar twee verliespartijen klaar op het NK, vandaag begon hij overtuigend. Hij won zijn eerste partij in de klasse tot 90 kilogram met een snel uitgevoerde Ippon-Seoi-Nage. Ook in zijn tweede partij werd al snel duidelijke dat Timo de betere van de twee was. En ook deze sloot hij winnend af.

De halve finale zou vandaag de sleutelpartij worden. De loting had namelijk bepaald dat de favorieten vandaag elkaar hier zouden treffen. In het begin van de finale liet Timo zich verrassen, hij kwam hierdoor op een kleine achterstand, yuko. Hierna nam Timo het initiatief over in de partij en wist zijn tegenstander in de verdediging te drukken. dit resulteert jammerlijk niet meer in een score, dus een verliespartij voor Timo.

De wedstrijd om het brons was een wedstrijd met veel spanning. Dit zag je terug in het judo van Timo. Timo wilde deze partij zeker winnen om alsnog op het podium te eindigen. In het begin van de partij nog wat aftastend en een beetje met de rem er op. Maar naar verloop van tijd kwamen de kansen en ook de scores op het scorebord. En toen de tweede wazari op het bord verscheen was de winst voor Timo en dus een 3e plaats op het het NK.

Jeffrey Havers
Jeffrey Havers, uitkomend in de klasse boven de 90 kilogram, had een onbekende geloot in de eerste ronde. Het was dus even aftasten in de eerste minuut voor Jeffrey, maar al snel kwamen de scores op het bord te staan. En na anderhalve minuut ook de verlossende ippon, dus door naar de halve finale.

Hierin moest Jeffrey het opnemen tegen Gerben Boonstra. Hier had hij het afgelopen seizoen al een paar keer van verloren, maar met de extra trainingen moest het nu toch goed komen. En hier zag het de eerste minuten van de partij ook naar uit. Jeffrey had Gerben waar hij hem wilde hebben. Jeffrey domineerde de partij en het leek er op dat hij de partij naar zich toe ging trekken. Maar aan het einde van de partij komt Jeffrey toch ongelukkig in een houdgreep. Deze laat Boonstra niet meer los en rest Jeffrey alleen nog de strijd om het brons.

In deze partij is Jeffrey heer en meester. Hij laat in deze partij Bastiaan Dijkstra alle hoeken van de mat zien. En na een ruime minuut is de partij ook afgelopen. Jeffrey beslist de partij met een fantastische Ure-Nage. Een welverdiende 3e plaats voor Jeffrey!!

Celina Havers
Celina had het zwaar vandaag in Emmen. Maar als eerstejaars in de -18 jaar stond ze er toch maar in de klasse boven de 70 kilogram. In haar eerste partij lukte het haar bijna om haar tegenstander te verassen met een lage schouderworp. Maar uiteindelijk ging de winst toch naar de ander.

Ook in haar partij in de herkansing kon Celina nog geen vuist maken tegen haar tegenstander en moest de winst laten aan haar tegenstander.

Een goed leermoment voor Celina en volgend jaar weer een kans!!

< terug naar nieuwsoverzicht