NIeuwe lessen!!
---
KARATE
---
WEERBAARHEID

Timo Hoedeman pakt brons op Dutch Open!!!

Afgelopen weekend was in het indoor sportcentrum in Eindhoven het Dutch Open Espoir. Een internationaal meetmoment voor de Europese judotop. Er waren dan ook judoka`s vanuit heel Europa, zoals Ijsland, Rusland, Italiƫ, zwitserland en nog velen anderen.

Sport en Bewegen Vianen was naar Eindhoven gegaan met 8 judoka`s. Deze judoka`s hadden het zwaar maar lieten goed judo zien in Eindhoven. Het kon vandaag alle kanten op gaan. Jammer genoeg was het vandaag vaak net niet voor de jonge groep judoka`s uit Vianen, maar dat is dan een goed leermoment voor de volgende keer.

Een van de judoka`s, waar het allemaal wel de goed kant op viel was Timo Hoedeman. Timo had een zware loting, maar hij wist zich hier goed door heen te vechten. Hij wint zijn eerste partijen overtuigend op Ippon van Zeno Canninga en Rick van Montfoort en staat in de halve finale.
In deze halve finale is Simeon Catharina te sterk voor Timo en rest hem de strijd om het brons. Hierin moet Timo het opnemen tegen de sterke rus Alexandr Gladyshew. Deze rus komt niet in de partij door het tactisch judo van Timo. Timo wint van de rus en is en pakt dus het brons.

Nikki Los heeft ook alles uit deze dag gehaald wat er in zat. Nikki, nog maar net 11 jaar deed mee in de klasse tot 15 jaar. Ze begint het toernooi wat afwachtend, krijgt hier ook nog straffen voor, maar vanaf het moment dat Nikki begon met aanvallen had haar tegenstander niets meer te vertellen. en ze wint haar eerste partij op wazari.
In haar volgende twee partijen heeft Nikki minder geluk. Ze verliest van de nummers 2 & 3 van het vorig NK. Maar ze mag trots zijn op deze prestatie.

< terug naar nieuwsoverzicht